Waarom jij een zwangerschapskussen moet aanschaffen!

Kees Lamper

zwangerschap

De zwangerschap is een van de mooiste periodes in mensen hun leven, helaas kunnen veel vrouwen niet goed slapen in deze tijd. Hoe kan je goed slapen terwijl je continue druk op je buik voelt en je buik natuurlijk een stuk groter is. Vanaf week 20 wordt de buik al groter en zul je merken dat goed slapen steeds lastiger wordt. Zodra de buik groter wordt krijgen veel vrouwen ook last van rugpijn of last van hun gewrichten, dit komt omdat zij geen goede slaappositie kunnen vinden. Het kussen kan deze verlichten en er voor zorgen dat je weer lekker kunt slapen.

Voordelen van een zwangerschapskussen:

  • Prettige nachtrust: De voornaamste reden om een zwangerschapskussen te gebruiken is voor de extra ondersteuning. Door het kussen kan je een betere houding aannemen waardoor je comfortabel kunt slapen.
  • Minder pijn: Doordat de buik groeit tijdens de zwangerschap kan je helaas geen normale slaappositie meer aannemen, dit zorgt voor rugpijn en last van gewrichten. Het kussen zorgt ervoor dat je een fatsoenlijke slaaphouding hebt en daardoor zonder pijn wakker wordt.
  • Voldoende nachtrust: tijdens de zwangerschap wordt er aangeraden om elke nacht minstens 7 tot 10 uur slaap te krijgen, een hoop vrouwen behalen dit niet en worden erg moe wakker. Dit is erg slecht voor het lichaam, goed slapen helpt tijdens de groei van jouw baby en helpt het lichaam te herstellen. Met een zwangerschapskussen kun je een comfortabele positie aannemen en daardoor voldoende slapen.
  • Minder last van brandend maagzuur: Naast de pijn die vrouwen kunnen krijgen als ze niet goed liggen kunnen zij ook nog eens last krijgen van branden maagzuur. Als je met het kussen op je linker gaat liggen krijg je minder snel last van brandend maagzuur en bevorderd dit de nachtrust.

Welke slaaphouding tijdens de zwangerschap?

De juiste slaaphouding vinden is van belang voor een goede nachtrust, tijdens de zwangerschap is dit een heel stuk moeilijker. Omdat je niet meer op de buik kunt slapen is het slapen op de linker zij het best. Dit komt omdat het bloed beter door het lichaam kan stromen en het minder kans geeft op brandend maagzuur. Naast het slapen op de linker zij is het slapen met gebogen knieën een goede manier om pijn in de bekken verlichten.

Kees Lamper
Laatste berichten van Kees Lamper (alles zien)