Waarom jij een Kamado barbecue moet aanschaffen!

Kees Lamper

kamado bbq

Een barbecue is niet te missen in het leven van een man, er gaat tenslotte niks boven de smaak van een goed gegrild stuk vlees of vis van de barbecue. Er zijn een hele boel verschillende soorten barbecues op de markt, maar één soort is toch wel echt het beste en dat is de Kamado barbecue.

Wat is een Kamado barbecue?

Een Kamado barbecue is net even wat anders dan een gewone barbecue, om te beginnen heeft een Kamado barbecue een andere vorm. Normale barbecues zijn vaak rond maar een Kamado barbecue lijkt meer op een ei. Daarnaast zit het grootste verschil in het materiaal, een Kamado is gemaakt van keramiek. Keramiek is een sterk materiaal dat erg goed tegen hitte kan, hierdoor houdt hij zijn warmte goed vast en blijven je kolen op de juiste temperatuur. Ook is een Kamado barbecue volledig afsluitbaar, bij een gewone barbecue is vaak alleen de bovenkant afsluitbaar. Omdat je ook de onderkant kunt afsluiten behoudt hij zijn hitte veel beter en blijft de rook meer in de barbecue zitten.

Verschillende merken Kamado barbecues

Er zijn een aantal verschillende merken Kamado barbecues beschikbaar op de markt, maar welke merken zijn er en welke merken zijn nou eigenlijk het beste? Om daar antwoord op te geven hebben wij de 3 beste merken op een rijtje gezet.

  • Big green egg: Wellicht heb je weleens van deze barbecue gehoord, dit komt omdat deze erg populair is en dat is niet zonder reden. De Big green egg staat bekent om zijn vorm en kleur, zoals je al kon raden… een groene barbecue in de vorm van een ei. De Big green egg is volgens vele de beste barbecue die je kunt kopen, dit komt omdat hij van de beste materialen is gemaakt, de temperatuur nauwkeurig te regelen is en je er vrijwel alles op kunt koken.
  • The bastard: The bastard is naast de Big green egg een vrij populaire barbecue, dit komt omdat deze net even wat goedkoper zijn dan de green eggs en toch nog de kwaliteit behouden. The bastard is een Nederlandse barbecue, hij is gemaakt van volledig keramiek waardoor je geen last hebt van hitteverlies. Je kunt The bastard ook voor meer gebruiken dan alleen barbecueën, je kunt bijvoorbeeld ook nog Roken, grillen en bakken.
  • Kamado Joe: De Kamado Joe staat bekend om zijn rode kleur en zijn ei vorm, hij lijkt dan ook heel erg op een Big green egg maar dan net even in een andere kleur. Een Kamado Joe is net als The bastard iets goedkoper dan een Big green egg, maar zeker niet verkeerd. De Kamado Joe is helemaal gemaakt van keramiek en is ook helemaal afsluitbaar, dit zorgt ervoor dat de temperatuur optimaal blijft. Met de Kamado Joe kun je naast het barbecueën ook grillen, roken en bakken.

Kamado accessoires

Als je van plan bent een Kamado aan te gaan schaffen of als je al een Kamado in bezit hebt dan zijn accessoires altijd erg fijn. Naast een stuk vlees op de barbecue leggen kun je nog veel meer met een Kamado, je kunt nog grillen, roken en nog veel meer. Een aantal fijne accessoires zijn dan: Een gietijzeren pan, een dutch oven, een pizza steen, een wok pan en nog veel meer, voor vrijwel elk type eten is een pan te koop. Wood chunks zijn ook een geweldige manier nog net even meer smaak toe te voegen aan jouw gerecht. De wood chunks zorgen voor een hoop rook waardoor jouw gerecht extra smaak krijgt.  Een thermometer voor de barbecue is super handig accessoire, je wilt jouw vlees natuurlijk goed gebakken hebben maar daarvoor heb je wel de juiste temperatuur nodig. Met een barbecue thermometer kun je eenvoudig de temperatuur van jouw vlees meten, hierdoor je jouw vlees perfect grillen. Naast de genoemde accessoires zijn er natuurlijk nog talloze andere geweldige accessoires voor jouw Kamado.

Kees Lamper
Laatste berichten van Kees Lamper (alles zien)