Vintage servies aanschaffen of verkopen

Kees Lamper

vintage servies

Vintage servies wordt nog steeds vaak gebruikt, je komt het nog vaak tegen bij de oudere generatie. Steeds meer mensen maken gebruik van vintage servies, vaak wordt het servies overgenomen van ouders die zijn overleden. Vintage servies wordt dan ook nog regelmatig gebruikt bij feestdagen, denk bijvoorbeeld aan een kerstdiner.

Wat is vintage servies eigenlijk?

Zoals de naam eigenlijk al zegt is het servies van vroeger, vaak hebben deze stukken mooie patronen waaraan zij te herkennen zijn. Er is helaas veel nep vintage servies, dit wordt vaak in China geproduceerd en is vaak lastig te onderscheiden van echt vintage servies. Het Chinese nep vintage servies is vaak aan een aantal dingen te herkennen: Andere randen, de patronen in de set komen niet overeen en een Chinese stempel

Let goed op deze kenmerken als je van plan bent vintage servies aan te schaffen, je wilt immers niet dat je nep servies koopt. Ook bij de verkoop is het goed om hier op te letten, winkels die vintage servies verkopen zullen nep vintage servies niet aannemen. Het is dus zeker de moeite waard om even te checken of het om een origineel exemplaar gaat.

Vintage servies kopen of verkopen

Je kunt tegenwoordig genoeg vintage servies online kopen, dit is erg fijn aangezien je dan niet naar de winkel hoeft in de hoop dat ze daar de juiste producten hebben liggen
Uiteraard zijn er naast het servies ook nog een hoop andere producten die onder de categorie divers vallen. Vintage servies is te koop in verschillende soorten materialen, denk bijvoorbeeld aan: Porselein, Kristal, aardewerk, glas, staal en nog veel meer. Het type materiaal dat je kiest hangt af van de stijl die je zoekt.

Heb jij zelfs vintage servies thuis liggen waar je niks mee doet, dan is het ook mogelijk om deze te verkopen. Je kunt je servies of losse delen daarvan verkopen aan Wempe & Wempe, het is ook mogelijk om jouw servies te laten verkopen door Wempe & Wempe, hier wordt jouw servies in de winkel gelegd en doen zij hun best om deze voor jouw te verkopen. Er worden verschillende merken aangeboden van hoge kwaliteit zoals:

  • Wedgewood
  • Longchamp
  • Spinx
  • Royal copenhagen
  • Villeroy & Boch
  • Meissen

Vintage servies wassen

Tegenwoordig zetten wij ons vieze servies gewoon in de vaatwasser, het is stevig genoeg om hier tegen te kunnen. Naast de stevigheid heeft nieuw servies ook nog het voordeel dat geen patronen heeft die beschadigd kunnen raken. Maar hoe was je je vintage servies af? Het beste is om het met de hand af te wassen, zo zorg je ervoor dat het mooi blijf en er is veel minder kans op beschadigingen. Wil je het toch in vaatwasser doen dan is dit wel mogelijk maar zeker niet aan te raden, zorg er in ieder geval voor dat je een kort en koud programma draait en je een wasblok gebruikt dat het minste zuur bevat.

Kees Lamper
Laatste berichten van Kees Lamper (alles zien)