SEO blog: Ontdek de 23 meest gemaakte SEO fouten

Kees Lamper

SEO blog

Een SEO blog is ideaal voor bedrijven. Wanneer je extra aandacht aan SEO wilt besteden, dan is een blog de perfecte oplossing. Je plaatst steeds nieuwe content en hebt met elke tekst de mogelijkheid om een ander onderwerp aan te snijden. Je kunt veel bereiken met een SEO blog, maar dan moet je je wel goed aan de regels houden. Het realiseren van een sterk SEO blog is meer dan dagelijks even een stukje content de wereld in sturen.

Wat gaat er zoal mis?

Er gaat nogal wat mis als het om SEO gaat. Bedrijven willen een SEO blog, maar gaan er vervolgens op de verkeerde manier mee aan de slag. Een SEO blog is alleen effectief als je het op de juiste wijze aanpakt en niet zomaar wat doet. Wij zijn in onze zoektocht naar SEO fouten de volgende punten tegengekomen:

 1. Een slecht georganiseerde landingspagina.
 2. Te trage reactie- en laadtijden van webpagina’s.
 3. Het ontbreken van een responsive webdesign.
 4. Te veel nutteloze rommel op de webpagina’s.
 5. Het ontbreken van een sitemap.
 6. Een slechte optimalisatie voor local search.
 7. Een matige browser compatibiliteit.
 8. Te veel ‘bla-bla-bla’ content.
 9. Het links laten liggen van social media.
 10. Niet updaten van oudere content.
 11. Het leeg laten van de Alt tags van afbeeldingen.
 12. Het gebruiken van saaie titels.
 13. Foto’s plaatsen die niet relevant zijn.
 14. Content zonder waarde publiceren.
 15. De verkeerde keywords gebruiken.
 16. Het ontbreken van interne links.
 17. Het ontbreken van externe links.
 18. Focus op ‘keyword stuffing’.
 19. Geen aandacht voor de resultaten.
 20. Leeg laten van meta title en meta description.
 21. Te korte teksten publiceren.
 22. Het laten staan van dode links.
 23. De content niet promoten.

Aandacht voor je SEO blog

Een SEO blog heeft aandacht nodig. Eerder al hebben wij je tips gegeven voor het bijhouden van je blog. Waarom? Omdat veel bedrijven er na een tijdje mee ophouden. Als je een pauze van SEO neemt, dan gaat dit ten koste van alles wat je tot dan toe al hebt opgebouwd. Zonde, want er zit veel werk in. Blijf altijd aandacht besteden aan je SEO blog, zodat deze voortdurend actief is op de juiste manier.

Blog feedback service

Heb jij in de bovenstaande lijst enkele punten zien staan die je erg bekend voorkomen? Weet je wel dat je het anders moet doen, maar weet je niet hoe? Laat ons jouw blog eens checken. Onze blog feedback service maakt de zaken helder en zorgt ervoor dat jij precies weet hoe je verder moet met je SEO blog, zodat je er wel het maximale uit kunt halen.

Je SEO blog uitbesteden?

Wil jij wel een SEO blog, maar zie je er niets in om er zelf mee aan de slag te gaan? Dan kun je bij ons natuurlijk een abonnement afsluiten. Wij schrijven dan je SEO blogs en geven je er veel interessante extra’s bij, zoals onder meer linksuggesties, rechtenvrije foto’s, (ondersteunende) keywords en natuurlijk een sterke meta description. Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken voor het laten verzorgen van een SEO blog.

Kees Lamper
Laatste berichten van Kees Lamper (alles zien)