Scrunchies, wat zijn dat eigenlijk?

Kees Lamper

Scrunchie

De meeste trends komen na een tijdje weer terug. Zo zijn de scrunchies voor in je haar weer helemaal terug en van deze tijd. Ze zijn zo populair dat haast elke dame er wel één heeft. De scrunchie is in allerlei kleuren, maten en printen. De scrunchies werden in de jaren 90 heel veel gedragen door de jeugd, nu is dit weer precies hetzelfde geval. Je ziet jonge dames er mee lopen. In deze blog vertel ik jou waarom de scrunchie zo populair is.

Geschiedenis van de scrunchie

Het begon allemaal in 1963 toen werden rubberen elastiekjes gebruikt om je haar vast te maken. Je raad het misschien al, rubber en haar is niet zo een goed idee. Je haar raakt verstrikt en ze kregen hem niet meer uit hun haar. De schaar was de enige oplossing. Gelukkig werd er een oplossing bedacht en was er een man die geplooide stof om het elastiekje verwerkte. Een ontzettend handige oplossing. Zo had niemand last van verstrikt haar en kapotte elastiekjes.

Sindsdien zijn scrunchies een grote trend geworden. Scrunchies waren toen al in veel stoffen, kleuren, printen en maten te bestellen. Ze werden ook wel wokkels of haarwokkels genoemd. De echte naam is natuurlijk scrunchie. Eind jaren 90 verdween de scrunchie weer, maar gelukkig zijn ze nu weer terug en nu populairder dan ooit. Bestel snel jouw hippe scrunchies in de webshop.

Heerlijke zachte Velvet scrunchie

De scrunchie is te koop in veel soorten verschillende stoffen. In onze webshop vind je de scrunchie in velvet stof.

Waarom de velvet scrunchie? De velvet scrunchie heeft een mooie en lekkere stof. De velvet scrunchie ziet er sjiek uit en geeft een warm en cosy gevoel. Het is zacht en zit dus fijn in het haar en om de pols. Je ziet dan ook dat de velvet scrunchies het populairst zijn. De stof zie je overal voorbij komen van stoelen tot scrunchies, kortom het is ontzettend populair.

Waarom draag je een scrunchie in je haar?

  • Het is beter voor je haar. Elastiekjes die van rubber zijn of een metaal stukje in zit blijft je haar aan vast zitten. De elastiekjes breken ook nog sneller dan de scrunchies.
  • Ze zien er veel leuker uit dan de normale elastiekjes. De scrunchies zijn in allerlei kleuren, maten en printen. Dit maakt de elastiekjes veel leuker dan een saai zwart bandje.
  • Ze zijn niet alleen nuttig en leuk voor in je haar. Je kunt ze ook gebruiken als sieraad om je arm. Altijd heb je wel een elastiekje om je arm als je je haar los hebt of als extra. Het ziet er dan veel leuker uit als je een hip scrunchie om hebt dan een zwart saai bandje.
  • Als je haar even niet mee zit kun je de scrunchie in doen en niemand die het meer ziet.

Hoe kun je een scrunchie dragen?

Er zijn veel manieren hoe je de scrunchie kunt dragen. In het haar is het populairst. De meest voorkomende manieren zijn:

  • Als paardenstaart
  • Knot met scrunchie
  • Half up knot

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren. Niet alleen in het haar is leuk maar om de pols is ook geliefd. Je draagt het als armband, maar uiteindelijk is het een elastiekje dat er ontzettend leuk uitziet.

Heb je al een scrunchie en ben je opzoek naar bijpassende oorbellen? Bekijk dan ons mooie assortiment met zilveren dames oorbellen.

Kees Lamper
Laatste berichten van Kees Lamper (alles zien)