Beste quiltsters,

Voor degenen die mij niet kennen: ik ben Tamara van der Schot, 60 jaar en ik woon in Haarlem. Jarenlang heb ik een hele leuke baan gehad in de grafische sector, maar door reorganisatie is daar een eind aangekomen. Tja, en dan kan je gaan zitten kniezen, maar je kan ook een nieuwe uitdaging (vervelend woord eigenlijk) zoeken. En die vond ik!

Via via ontmoette ik de vorige eigenaar van de Sampler en hij stond open voor mijn idee om de Sampler een nieuw leven te gunnen.Voor wat betreft mijn vrije tijd is quilten al jarenlang mijn hobby. Daarnaast schilder ik veel (nee, geen deuren, maar fijn-schilderen) en bouw ik poppenhuizen in de schaal 1:12. Kortom, ik ben heel vaak lekker creatief bezig. Dat alles doe ik met behulp van mijn man, Frank die uit de reclamewereld afkomstig is. Ook hij weet dus wat creativiteit is en hij zal degene zijn die de Sampler waar nodig zal promoten.

Over de Sampler Patchwork, Quilting and more

‘De Sampler Patchwork, Quilting and more’ is een gezellige winkel (en online webshop) met een vrij lange historie. Gevestigd in 1988 bestaat deze shop dit jaar dus al 30 jaar. Wisselende eigenaren wisten in de loop van de jaren de Sampler zowel in Haarlem als in de wijde omgeving tot een succes te maken.

Iedereen die de Sampler bezoekt zal het met ons eens zijn: niet alleen de winkel is een kijkje waard, eigenlijk past de shop naadloos in gehele wijkje. Aan Groot Heiligland, waar de winkel is gevestigd, treft u lieflijke trapgevelhuisjes (voorheen proveniershuisjes) uit de 16e eeuw en overige architectonische paradepaardjes uit de 18e en 19e eeuw.

Ook het schitterende ‘Frans Halsmuseum’ en het ‘Haarlems Museum’ zijn in deze straat gevestigd. Gaat u er maar eens wandelen en vergeet dan niet ook de Sampler aan te doen. U herkent de winkel gelijk aan de ‘Granny’s quiltshop’ in de etalage. Dit lieflijke miniatuur quiltwinkeltje is 80 jaar oud en alleen daarom al een van de pronkstukken die wij bieden.

U bent er van harte welkom.

Quiltwinkel Haaarlem online
De Sampler