Opvangplek voor jouw kat

Kees Lamper

kattenvoer

Als je op vakantie gaat of even lekker een weekendje kun je niet altijd je kat meenemen. Daarom is een kattenpension een goede oplossing, hier kun je jouw kat afgeven voordat je weg gaat. Zo hoef jij niet rond te vragen of iemand op je kat wilt passen.

Wat is een kattenpension?

Een kattenpension is simpel gezegd gewoon een opvang voor katten. Als jij bijvoorbeeld op vakantie gaat of even een weekendje weg wilt dan kun jij je kat naar een kattenpension brengen. In een kattenpension wordt jouw kat opgevangen en verzorgd, de katten hebben de hele dag door beschikking over vers water en krijgen 2 keer per dag droogvoer. Er zijn genoeg kattenspeeltjes om mee te spelen, uiteraard zijn er ook krabpalen klimwanden voor de katten. Tijdens het verblijf kunnen de katten samen spelen en nieuwe vrienden maken, wilt jouw kat toch even wat meer rust? Dan heeft hij gewoon zijn eigen plekje om even lekker tot rust te komen.

Zonder stress op vakantie

Als je op vakantie gaat wil je niet dat jouw kat alleen thuis zit, er zijn een hoop dingen die een kat dagelijks nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan het eten en drinken. Bij kattenpension Poeslief hebben we o.a. een drinkfontein kat zodat jouw kat optimaal kan drinken. Ondanks dat katten erg makkelijke beestjes zijn en je ze bijvoorbeeld niet uit hoeft te laten hebben zij ook hun behoeftes. Zo moet een kat natuurlijk dagelijks eten en drinken en zijn bak verschoond worden. Je wilt natuurlijk ook niet vrienden of familie een paar weken op jouw kat laten passen. En wat nou als je kat ineens ziek wordt? Gelukkig kun je jouw kat dan naar een kattenpension werken, zo weet je zeker dat jouw kat goed verzorgt wordt tijdens je vakantie.

Inentingen voor het kattenpension

Als je van plan bent om je kat naar een kattenpension te brengen is het goed om van te voren te checken of jouw kat alle nodige inentingen heeft. Er zijn een aantal inentingen zoals de Kattenziekte en de Niesziekte. Als je jouw kat wilt brengen moeten de inentingen minimaal 1 maand geldig zijn en jouw kat moet ontvlooid en ontwormd zijn.

Kees Lamper
Laatste berichten van Kees Lamper (alles zien)