Agenda 2018 en 2019

Inloopbee

Dag en tijdstip:Donderdag 10.00 – 12.00 uur
Data:6 september
Deelneemsters:Maximaal 15
Docente:
Prijs€ 3,00

Workshop quilten op de naaimachine

Dag en tijdstip:Donderdag 10.00 – 16.00 uur
Data:30 augustus
Deelneemsters:Maximaal 10
Docente:Babette van Hattem

Bij de beginners workshop machine quilten gaan we in op veel technieken van het machinaal quilten. Er wordt een aanzet gegeven in het doorquilten van een quilt op de naaimachine uit de vrije hand. Je krijgt veel patronen en daarbij leg ik bij ieder patroon uit hoe die gequilt moet worden. Aan het eind van de dag heeft iedereen het gevoel hoe de quilt machinaal gequilt wordt, de nadruk ligt op de praktijk. Voor het theorie gedeelte gaan we ook in op alle benodigdheden van het machine quilten zoals stoffen, tussenvulling, markeer materialen, naalden en uw naaimachine. Deze informatie kan je thuis nog eens nalezen, want iedereen krijgt een boekje mee met alle theoretische informatie en veel tips.

Let op! Voor deze cursus heeft u een stoffenpakket nodig die bestaat uit de stoffen en tussenvulling, dit wordt dan op maat gesneden voor u mee genomen! Kosten hiervoor € 25,–.

Prijs€ 60,00

Cursus Quilten beginners (9 lessen!)

Dag en tijdstip:Dinsdag 13.30 – 15.30 uur
Data:29 januari, 26 februari, 26 maart, 30 april, 28 mei, 25 juni, 24 september, 22 oktober, 26 november 2019
Deelneemsters:Maximaal 15
Docente:Cathelijn Wijnands en Maria van Zijderveld

In negen lessen ontwerpt u met zes verschillende technieken uw eigen Sampler. Naast het “gewone” patchwork en quilten leert u het naaien van ronde vormen, paper piecing (EPP), foundation piecing en het begin van appliqué.

De cursus omvat ook het aanleren van enige tekenvaardigheden.

De lessen zijn één keer per maand, met uitzondering van de zomermaanden, waardoor u alle tijd heeft om de quilt zo groot of zo klein te maken als u zelf wilt.

Prijs€ 135,00

Cursus Appliqueren

Dag en tijdstip:Dinsdag 13.30 – 15.30 uur
Data:5 februari, 5 maart, 2 april, 7 mei 2019
Deelneemsters:Maximaal 15
Docente:Cathelijn Wijnands

In vier lessen leert u verschillende appliquatie technieken. U kunt er voor kiezen met het patroon mee te doen waar deze technieken allemaal in voor komen maar u mag ook proeflapjes van elke les maken als u niet het quiltje wilt maken.

Prijs€ 60,00

Workshop Tile

Dag en tijdstip:Dinsdag 10.00 – 15.00 uur
Data:23 oktober
Deelneemsters:Maximaal 10
Docente:Maria van Zijderveld

Wat is Tile quilten?
Deze techniek Is een heel leuk avontuur op het gebied van kleur en ontwerp.

Tile-quilten houdt in dat je met stukjes stof in verschillende vormen gaat werken. Je appliqueert die stukjes zodanig op een achtergrondstof dat het als een soort ‘voegsel in het tegelwerk’ zichtbaar wordt.

U begint de dag met een blok van 24 x 24 cm en het is aan u om dat blokje verder uit te breiden tot een kleine of grotere quilt.

Prijs€ 50,00

Workshop Quilten op de naaimachine

Dag en tijdstip:Zondag 10.00 – 16.00 uur
Data:11 november
Deelneemsters:Maximaal 10
Docente:Wil Fritsma

Machinaal quilten geeft een andere uitstraling dan het traditionele quilten en de mogelijkheden zijn oneindig. Denk aan het werken met diverse materialen en het gebruik van meer lagen. Kortom het werken met de naaimachine biedt nieuwe perspectieven. Na het volgen van de cursus “Machinaal Quilten” bent U in staat om op een gesandwichste lap, vrij machinaal met doorgaande lijnen te quilten en te meanderen. Tevens bent u geïnspireerd om andere figuren te quilten en het geeft ook de mogelijkheid om een gepatchte quilt op deze manier te verwerken.

De cursus is opgebouwd uit een theoretisch en een praktisch deel. Het theoretische deel is een onderdeel wat u beslist niet mag overslaan, hierin worden alle ins en outs van het machinaal quilten behandeld.

Prijs€ 75,00

Workshop Kartonnage

DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT

Dag en tijdstip:Donderdag 10.00 – 15.00 uur
Data:27 september
Deelneemsters:Maximaal 12
Docente:Karen Ruinaard
Prijs€ 45,00

Cursus Quilten voor beginners

DEZE CURSUS IS VOLGEBOEKT

Dag en tijdstip:Zaterdag 13.00 – 15.00 uur
Data:06 oktober, 03 november, 17 november, 01 december, 15 december 2018
12 januari 2019
Deelneemsters:Maximaal 12
Docente:Tineke Rutte
Prijs€ 90,00

Cursus Quilten voor gevorderden

Dag en tijdstip:Zaterdag 13.00 – 15.00 uur
Data:02 februari, 16 februari, 02 maart, 23 maart, 13 april, 04 mei 2019
Deelneemsters:Maximaal 12
Docente:Tineke Rutte
Prijs€ 90,00

Boro

Dag en tijdstip:Vrijdag 13.30 – 17.00 uur
Data:05 oktober
Deelneemsters:Maximaal 12
Docente:Patricia Kockelkoren

Boro is een vorm van zichtbaar repareren.
De term boro refereert aan de staat van objecten die zijn gebruikt en die met reparaties weer zijn opgelapt. Boro is geboren uit pure noodzaak want katoen was eeuwenlang zeer kostbaar in Japan. Het weggooien van bijvoorbeeld een versleten object was dus simpelweg geen optie. In plaats daarvan repareerde en versterkte men het gebruikte textiel door lapjes over de slijtageplekken te borduren. Je herkent boro daarom aan de combinaties van onregelmatige patronen en texturen van de stoffen. Bron: Mode muze (bewerkt)

Let op.
Nauw verbonden met boro is sashiko. Deze workshop staat gepland op vrijdag 12.10 Schrijft u voor beide workshops in dan ontvangt u een korting van 15% en betaalt u in totaal geen € 65,- maar € 55,-

Prijs€ 32,50

Sashiko

Dag en tijdstip:Vrijdag 13.30 – 17.00 uur
Data:12 oktober
Deelneemsters:Maximaal 12
Docente:Patricia Kockelkoren

Sashiko is een traditionele wijze om stof te versterken met stikselpatronen, met name met wit garen op indigo stof. Het is een traditie die stamt uit de 17de eeuw en die verspreid over heel Japan voorkomt. Alhoewel we die lichte steekjes op donkerblauwe stof nu heel decoratief vinden, is de oorspronkelijke reden om dit te doen veel prozaïscher: puur ter versterking van de (handgeweven) stof, om slijtage te maskeren of om bij het watteren van de stof de diverse lagen goed aan elkaar te naaien. (Bron: Handwerkwereld)

Patricia Kockelkoren leert u deze prachtige techniek in een middag. Zeer de moeite waard dus!

Let op!
Deze workshop is een logisch vervolg op de vrijdag 5.10 gehouden workshop ‘Boro’ Schrijft u voor beide workshops in dan ontvangt u een korting van 15% en betaalt u in totaal geen € 65,- maar € 55,-

Prijs€ 32,50

Quilten met de Rulervoet

Dag en tijdstip:Dinsdag 10.00 – 16.00 uur
Data:6 november
Deelneemsters:Maximaal 12
Docente:Babette van Hattem

Let op! Gedurende deze workshop kunt u geheel gratis gebruikmaken van de Rule the Rulers linialen.

Een korte video-demonstratie vindt u op onze website onze de rubriek ‘Blogs”

Prijs€ 60,00

Vrije hand quilten

Dag en tijdstip:Woensdag 10.00 – 16.00 uur
Data:7 november
Deelneemsters:Maximaal 12
Docente:Babette van Hattem

Een workshop voor de iets gevorderde machine-quiltster. Doel van deze workshop is het inzicht geven en vaardigheid onder de knie krijgen van het naaien van veerpatronen. We beginnen uiteraard eenvoudig en bouwen de moeilijkheidsgraad op. Een zeer uitdagende workshop die veel mogelijkheden biedt om uw quilt een eigen karakter te geven.
Iedereen krijgt ook een boekje mee met alle theoretische informatie en tips.

Prijs€ 60,00

Echo’s en rasters

Dag en tijdstip:Donderdag 10.00 – 16.00 uur
Data:8 november
Deelneemsters:Maximaal 12
Docente:Babette van Hattem

Een workshop om de eerder eigen gemaakte vaardigheden uit te breiden en zoals u kunt zien met tal van mogelijkheden.
Wanneer we het basis machine quilten onder de knie hebben, zijn er nog veel meer mooie technieken te leren. Om een goed raster te quilten is een behoorlijke precisie nodig, datzelfde geldt voor de echo patronen van deze workshop. Tijdens mijn leerproces heb ik alle handigheden voor het aanleren van Echo’s en Rasters verzameld. Bij deze vaardigheid verhogende workshop deel ik deze kennis met jullie. Het allerleukste is natuurlijk dat jullie met deze kennis, veel extra mooi effecten kunnen toevoegen aan jullie eigen quilts. Op de foto is slechts een deel van alle technieken zichtbaar van alles wat er op de lesdag zal worden behandeld. In het lesboekje zal een overzichtje zijn van al deze technieken en heel veel patronen, zodat thuis nog eens alles nagelezen kan worden.

Prijs€ 60,00

Workshop Rulervoet

Dag en tijdstip:Dinsdag 10.00 – 16.00 uur
Data:28 augustus
Deelneemsters:Maximaal 10
Docente:Babette van Hattem

Een workshop speciaal voor het machine quiltvoetje dat te gebruiken is met linialen en mallen. Tijdens deze workshop leer je werken met het rulervoetje en linialen, we behandelen in de ditch quilten, meerdere vormen en figuren, dus ook ronde! Met enkele voetjes is het mogelijk om mee te doen aan deze workshop zonder de speciale linialen en mallen, want iedereen kan zoeken in uw eigen voorraad voor linialen en mallen. Overleg dus even welk voetje u heeft en welke naaimachine. Al met al een spannende workshop om je vaardigheden te vergroten.
NIEUWE RULERS! Babette neemt een aantal nieuw ontworpen rulers mee die u vrijblijvend mag gebruiken en proberen. In aanschaf zijn deze rulers uiterst vriendelijk geprijsd.

Prijs€ 60,00

Email nieuwsbrieven

Inschrijven email nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op onze gratis Nieuwsbrief met de allerlaatste nieuwtjes op het gebied van patchwork, quilten and more? Zo niet dan kunt u zich aansluiten bij meer dan 1.900 geïnteresseerden die deze brief periodiek ontvangen. Vul hieronder uw e-mailadres in en u krijgt gelijk de eerstvolgende uitgave in uw mailbox.