Muziek op een bedrijfsfeest: DJ of band?

Kees Lamper

muziek op een bedrijfsfeest

Muziek is de sfeermaker op veel bedrijfsfeesten. Als de medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor het produceren van geluid, dan is dat over het algemeen vragen om narigheid. Voorheen was het heel gewoon om tijdens een personeelsfeest op de zaak gewoon een radio of cd-speler aan te zetten. Tegenwoordig wordt er (gelukkig) vaak wat grootser uitgepakt als het gaat om de muziek. Dan blijven er natuurlijk nog voldoende mogelijkheden over.

Je kunt gaan voor een DJ op je bedrijfsfeest, maar bijvoorbeeld ook voor een (cover)band. Wij zochten uit waar nu de voorkeur naar uit zou gaan als medewerkers zelf de keuze zouden hebben.

Bijna 65% geeft de voorkeur aan een DJ

Op internet lazen wij dat een DJ de voorkeur heeft (op een website van een DJ) en niet veel later konden we (op een website van een coverband) lezen dat de voorkeur van personeel vaker aan de kant van bands te vinden is. Heel eigenaardig, vind je niet? Uiteindelijk hebben we besloten om dan maar ons eigen onderzoek uit te voeren.

Wij vroegen aan precies 100 mensen of de voorkeur uit zou gaan naar een DJ, een band of naar een andere vorm van (live) muziek op een bedrijfsfeest. Dit deden wij onder meer via LinkedIn en Facebook. Hierbij de uitslag van ons onderzoekje:

  • 63% geeft de voorkeur aan een DJ
  • 29% geeft de voorkeur aan een (cover)band
  •   7% geeft de voorkeur aan een bekende zanger(es)

Nu horen we je denken ‘dat is 99%. Hoe zit dat?’

Klopt! Er was namelijk 1 persoon die overwoog om voor de gelegenheid een fanfare in te huren. Wel twijfelde deze persoon eraan of de collega’s dit zouden waarderen. Wij vonden het wel een uniek antwoord, zeker gezien de overige personen toch op 3 opties bleven ‘hangen’.

Het mag niet zomaar een DJ zijn

De ene DJ is de andere niet. Iedereen die meerdere malen met DJ’s te maken heeft gehad zal het daarover eens zijn. In verreweg de meeste gevallen kwam er dan ook een ‘maar’ achteraan bij de mensen die kozen voor muziek van een DJ. Het mag niet zomaar een willekeurige DJ zijn. De DJ moet namelijk wel aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat deze de muziek op het bedrijfsfeest mag komen verzorgen. De volgende zaken zijn belangrijk:

  • De DJ moet nummers op aanvraag kunnen laten horen
  • De muziek moet van goede kwaliteit zijn (goede apparatuur)
  • Het moet wel betaalbaar blijven vanuit de PV
  • De DJ moet zich goed op de sfeer kunnen aanpassen

Muziek op een bedrijfsfeest van een DJ dus!

De uitkomst is vrij duidelijk. Verreweg de meeste medewerkers zouden voor muziek van een DJ kiezen in plaats van live muziek van een band. ‘Maar’, werd er meerdere malen gezegd, ‘een goede band kan ook wel heel gezellig zijn.’ Daar zijn wij het helemaal mee eens.

Is het aan jou om binnenkort een bedrijfsfeest te organiseren op je webdesign bureau? Dan is het dus zeker de moeite waard om een goede DJ te overwegen. Het zal zeker gewaardeerd worden door je medewerkers/collega’s. Mocht je geen idee hebben waar je deze DJ vandaan moet halen, dan kunnen wij je The DJ’s benelux aanbevelen.

Niet alleen voor bedrijfsfeesten overigens, maar ook voor bijvoorbeeld verjaardagsfeesten en trouwerijen. Je kunt hier terecht voor complete DJ-shows en live entertainment. Je kunt nog kiezen uit een mannelijke of vrouwelijke DJ ook! Wat je ook doet, wij wensen je veel plezier op je bedrijfsfeest!

Kees Lamper
Laatste berichten van Kees Lamper (alles zien)