De voordelen van een hondenkooi

Kees Lamper

puppy

Een hondenkooi ook wel een bench genoemd is ideaal om je hond in te vervoeren naar bijvoorbeeld de dierenarts of om hem een veilige plek te bieden. Honden vinden het er fijn om hun eigen veilige plekje te hebben, door een bench neer te zetten kan je dit plekje creëren. Naast dat het een veilige plek voor je viervoeter is zorgt een bench er ook nog eens voor dat je jouw gemakkelijk kunt vervoeren. Het is niet zo fijn voor een hond om los in de achterbak te zitten, dit is overigens ook nog eens gevaarlijk voor de bestuurder.

De oplossing voor het vervoeren van je hond

Zoals eerder benoemd is een bench een perfecte oplossing om je hond te vervoeren naar bijvoorbeeld de dierenarts of voor een weekendje weg. Je kunt de bench gemakkelijk in de achterbak zetten waardoor jouw viervoeter een stuk veiliger zit en niet rond kan lopen. Een hond die losloopt in de auto kan voor gevaarlijke situaties zorgen, de hond kan de bestuurder namelijk afleiden en als je plots hard op de rem moet vliegt je viervoeter door de auto heen.

Naast het vervoer is een bench ook top om in huis te plaatsen, als je er nog een benchmat in legt heeft jouw hond een heerlijke plek om even tot rust te komen. Je kan een pup die nog niet zindelijk is doormiddel van een bench leren zindelijk te worden. Al moet je even de deur uit maar durf jij je hond niet los te laten lopen kan je hem ook even in de bench laten, zorg er natuurlijk wel voor dat de bench groot genoeg is en je hem niet te lang alleen in de bench laat zitten.

De slaapplek voor jouw viervoeter

Een bench is een perfecte slaapplek voor jouw viervoeter, het is een veilig en comfortabele plek. Het is wel belangrijk om je hond niet te dwingen om in zijn bench te gaan of te laten slapen, zorg er voor dat het deurtje altijd open staat. Als je een pup hebt moet je de eerste paar nachten de keuze maken of je hem in een bench laat slapen of dat je hem naast je bed legt, het heeft allebei zo zijn voor een nadelen. Als je er voor kiest om hem in een bench te laten en hij maakt deze vies kan je de bench gelukkig even afspoelen.

Kees Lamper
Laatste berichten van Kees Lamper (alles zien)