Een babynestje is de ideale slaapplek

Kees Lamper

babynestje

Wellicht heb je er wel eens eerder van gehoord, een babynestje. Ze worden steeds populairder en dat is niet zonder reden. Het biedt namelijk een fantastische slaapplek voor jouw baby.

Wat is een babynestje?

Een babynestje is een soort mandje voor je baby. Omdat baby’s vaak erg nieuwsgierig zijn kruipen zij overal rond en kunnen zij zich ergens aan bezeren. Het babynestje zorgt ervoor dat jouw baby zich niet kan bezeren en dat hij altijd in de gaten gehouden kan worden. Het babynestje geeft de baby een veilig gevoel net zoals in de baarmoeder. Het babynestje is niet zo groot en is dus ook niet bedoeld voor baby’s boven de 6 maanden.

Waarom een babynestje?

Er zijn een hoop redenen om een babynestje te overwegen, een aantal belangrijke redenen zijn:

  • Je baby heeft altijd en overal een prettige slaapplek
  • Het is een stuk veiliger om in te slapen dan bijvoorbeeld een babybedje
  • Je kunt je baby erin verschonen
  • Het geeft een geborgen en veilig gevoel aan je baby

Materialen

Een babynestje moet natuurlijk niet oncomfortabel of gevaarlijk zijn voor een baby, daarom worden er zachte materialen gebruikt en worden ritsen op plekken geplaatst waar jouw baby niet bij kan. Een babynestje wordt gemaakt van zacht hydrofiel katoen met een vulling gemaakt van een luchtdoorlatende fiber. Dit geeft jouw baby een heerlijke zacht plekje om een dutje op te doen. Het kan nog wel eens voorkomen dat het nestje vies wordt, dit gelukkig geen probleem. De babynestjes hebben een afneembare hoes die gewoon uitgewassen kunnen worden.

Kees Lamper
Laatste berichten van Kees Lamper (alles zien)