Duurzaam kleding verkopen via Vinted

Kees Lamper

vinted

Vinted is een online platform waar gebruikers tweedehands kleding kunnen kopen en verkopen. Het is een van de grootste marktplaatsen voor tweedehands kleding in Europa en wordt steeds populairder. In dit blog gaan we dieper in op hoe je tweedehands kleding kunt verkopen op Vinted.

Hoe start je met verkopen op Vinted?

 1. Maak een account aan op Vinted: Het eerste wat je moet doen om kleding te verkopen op Vinted is een account aanmaken op het platform. Dit kan gemakkelijk via de website of de mobiele app. Volg de stappen en vul de benodigde informatie in, zoals je naam, e-mailadres en woonadres.
 2. Maak foto’s van je kledingstukken: Nu je een account hebt, is het tijd om je kledingstukken te fotograferen. Zorg ervoor dat de foto’s van goede kwaliteit zijn en dat je kledingstukken goed zichtbaar zijn. Neem verschillende foto’s vanuit verschillende hoeken, zodat potentiële kopers een duidelijk beeld krijgen van het kledingstuk.
 3. Beschrijf je kledingstukken: Naast foto’s is een goede beschrijving van je kledingstukken ook belangrijk. Beschrijf de maat, kleur, materiaal en de staat van het kledingstuk. Vermeld ook of er eventuele beschadigingen of vlekken op zitten.
 4. Bepaal de prijs van je kledingstukken: Het bepalen van de prijs van je kledingstukken is belangrijk. Kijk naar vergelijkbare items op Vinted om een idee te krijgen van wat een redelijke prijs is. Houd er rekening mee dat je niet de volle prijs zult krijgen voor je kledingstukken, omdat het tweedehands is.
 5. Plaats je kledingstukken op Vinted: Nu je alles hebt voorbereid, is het tijd om je kledingstukken op Vinted te plaatsen. Kies de juiste categorie en voeg je foto’s en beschrijvingen toe. Bepaal de prijs en plaats het kledingstuk op Vinted.
 6. Beheer je verkopen en verzending: Als iemand interesse heeft in je kledingstuk, dan krijg je daarvan bericht. Je kunt dan onderhandelen over de prijs of akkoord gaan met de voorgestelde prijs. Als je akkoord gaat, dan moet je het kledingstuk verzenden. Houd er rekening mee dat de verzendkosten voor jou zijn.
 7. Ontvang betalingen en beoordeel kopers: Als je kledingstuk is verkocht, dan ontvang je het geld op je Vinted-account. Je kunt dit geld opnemen of gebruiken om andere kledingstukken op Vinted te kopen. Na ontvangst van het kledingstuk kan de koper je beoordelen. Dit kan helpen bij het opbouwen van een goede reputatie op het platform.

Nadelen van verkopen via Vinted

Hoewel Vinted een populair en handig platform is voor het kopen en verkopen van tweedehands kleding, zijn er ook enkele nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn:

 1. Hoge verzendkosten: De verzendkosten op Vinted kunnen relatief hoog zijn, vooral als je meerdere items koopt. Deze kosten zijn voor de koper, maar kunnen soms hoog oplopen, vooral als het pakketje naar het buitenland moet worden verzonden.
 2. Concurrentie: Er zijn veel gebruikers die tweedehands kleding verkopen op Vinted, wat betekent dat je veel concurrentie hebt. Dit kan het moeilijker maken om je items te verkopen, vooral als je prijzen hoger zijn dan die van andere verkopers.
 3. Lage opbrengsten: Hoewel Vinted een geweldige manier kan zijn om wat extra geld te verdienen, moet je er rekening mee houden dat je niet altijd de volle prijs voor je kledingstukken zult krijgen. Omdat het tweedehands is, kan de prijs lager zijn dan wat je oorspronkelijk hebt betaald.
 4. Geen garanties: Op Vinted kun je geen garanties krijgen op de items die je koopt. Hoewel de meeste verkopers eerlijk zijn en de staat van de items correct beschrijven, kan het soms voorkomen dat je een item ontvangt dat niet overeenkomt met de beschrijving.
 5. Mogelijke fraude: Hoewel Vinted veel maatregelen neemt om fraude te voorkomen, kan het toch gebeuren dat je te maken krijgt met frauduleuze verkopers of kopers. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en alleen te kopen en verkopen met betrouwbare gebruikers.

Ja of nee Vinted?

Hoewel Vinted een handig en populair platform is voor het kopen en verkopen van tweedehands kleding, zijn er ook enkele nadelen die je moet overwegen. Door je bewust te zijn van deze nadelen en voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je succesvol zijn op het platform.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt betaling op Vinted?

Als je iets verkoopt op Vinted, betaalt de koper het geld via de app of website van Vinted. Het geld wordt vastgehouden op je Vinted-account totdat de koper het item heeft ontvangen en deze heeft geaccepteerd. Daarna kun je het geld overmaken naar je eigen bankrekening.

Zijn er verborgen kosten bij het verkopen op Vinted?

Nee, er zijn geen verborgen kosten bij het verkopen op Vinted. Vinted brengt alleen een commissie in rekening van 10% van de verkoopprijs van je item.

Hoe beoordeel je de staat van een kledingstuk op Vinted?

Het is belangrijk om de staat van een kledingstuk nauwkeurig te beschrijven op Vinted, zodat potentiële kopers weten wat ze kunnen verwachten. Veelvoorkomende beschrijvingen zijn "zo goed als nieuw", "goede staat", "gebruikt" of "beschadigd". Vermeld ook eventuele vlekken, scheuren of andere gebreken.

Moet ik zelf verzendlabels afdrukken voor verzending op Vinted?

Ja, als je iets verkoopt op Vinted, moet je zelf een verzendlabel afdrukken en het pakketje versturen. Je kunt het verzendlabel downloaden via de Vinted-app of website. Zorg ervoor dat je het label goed leesbaar op het pakketje plakt.

Kan ik items retourneren op Vinted?

Ja, kopers kunnen items retourneren op Vinted als ze niet overeenkomen met de beschrijving van de verkoper. Dit moet binnen 2 dagen na ontvangst van het item worden gemeld en het item moet binnen 5 dagen na ontvangst worden geretourneerd. Als het item terug is ontvangen en in goede staat verkeert, ontvangt de koper een volledige terugbetaling van de aankoopprijs en de verzendkosten.

Kees Lamper
Laatste berichten van Kees Lamper (alles zien)