Laat je bestelauto zakelijk importeren

Kees Lamper

bestelauto importeren

Een bestelauto importen kan erg handig zijn, het kan je namelijk een hoop geld schelen. Steeds meer ondernemers importeren hun bestelauto vanuit het buitenland. Vaak wordt dit uit Duitsland of België gedaan. Het importeren wordt steeds populairder omdat de bestelauto’s in Nederland prijzig zijn in vergelijking met het buitenland.

Waarom zou je een bestelauto importeren?

Zoals hier boven al benoemd is de voornaamste reden de prijs. Een bestelauto uit Duitsland of België halen is een heel stuk voordeliger dan een bestelauto in Nederland kopen. Naast het feit dat de prijs een stuk lager is zijn de bestelauto’s uit het buitenland vaak uitgerust met meer opties. Daarbij is de bijtelling ook vaak een stuk lager en kun je dus op de BPM besparen.

Waar moet je op letten bij het importeren van een bestelauto?

Een bestelauto importeren gaat niet altijd goed. Er zijn een hoop auto’s die er bijvoorbeeld van buitenaf goed uit zien maar motorisch allemaal problemen hebben. Een aantal punten waar je op moet letten bij de aankoop zijn:

  • Een te mooi prijs, als een auto een te mooie prijs heeft is vaak iets mee aan de hand. Het kan zijn dat hij flinke schade heeft gehad of dat er onder motorkap het een en ander mis is.
  • Geen papieren, als de verkoper geen geldige documenten heeft van het voertuigen is het direct een no go. Er moeten altijd geldige documenten aanwezig zijn van het voertuig.
  • Geen onderhoudsboekje, hier gaan veel mensen de fout in. Zij denken dan dat het voertuig wel goed onderhouden is maar dat blijkt vaak niet zo te zijn. Let dus heel goed op de onderhoudsboekjes en ook waar het onderhoud is gedaan.
  • Controleer hoeveel BPM je moet betalen, als je dit van te voren niet doet kan je namelijk nog wel eens voor een verassing komen te staan. De BPM verschilt heel erg per voertuig, check dit dus van te voren.

Zekerheid bij het importeren

Ben je niet zeker of je zelf een auto moet importeren? Laat het Lamper Automotive voor je doen. Zo weet je zeker dat je geen miskoop krijgt en kom je niet voor verassingen te staan.

Kees Lamper
Laatste berichten van Kees Lamper (alles zien)