10 tips voor echt zilveren kinderoorbellen

Kees Lamper

zilveren kinderoorbellen kopen

Waar let je op als jouw dochter of kleindochter haar eerste oorbellen wil hebben? Wij hebben tien tips op een rijtje gezet waar je op let bij het kopen van echt zilveren kinderoorbellen.

  1. Kies voor echt zilveren oorbellen en niet voor oorbellen gemaakt van imitatie zilver of andere niet-edele metalen. Echt zilveren kinderoorbellen zijn duurzamer en hypoallergeen. Dat betekent dat ze minder kans geven op irritatie van de huid of een allergische reactie.
  2. Zoek naar oorbellen met een hoog zilvergehalte, bijvoorbeeld het veelgekozen 925 sterling zilver. Dit betekent dat het zilver 92,5% puur is en het resterende deel bestaat uit andere metalen, meestal koper. Oorbellen met een lager zilvergehalte kunnen sneller verkleuren of vervormen.
  3. Kies bij kinderen voor oorbellen met een sluiting die gemakkelijk te openen en te sluiten is, waardoor het gemakkelijk is om de oorbellen in te doen en uit te doen. Dit kan ook helpen om ervoor te zorgen dat de oorbellen niet onbedoeld losraken en verloren gaan als je kind aan het spelen is.
  4. Let op de stijl van de kinderoorbellen en kies oorbellen die geschikt zijn voor het doel. Als de oorbellen vooral voor speciale gelegenheden zullen worden gedragen, kun je misschien kiezen voor iets formeler of chiquer. Als de oorbellen vaker gedragen zullen worden naar school en sport, kun je beter kiezen voor iets gemakkelijker of casualer, zoals bijvoorbeeld kleine ringetjes al dan niet met een leuke hanger erin.
  5. Zoek naar kinderoorbellen met een goede pasvorm, zodat ze comfortabel zijn om te dragen. Dit is vooral belangrijk voor jonge kinderen die nog niet gewend zijn aan het dragen van oorbellen. Als de oorbellen niet lekker zitten zullen kinderen sneller deze uitdoen waardoor de kans ontstaat dat je ze snel kwijt bent. En aangezien kinderoorbellen van echt zilver niet goedkoop zijn is dit niet aan te raden. Daarnaast wil je jouw kind natuurlijk leren zuinig te zijn op haar spullen.
  6. Maak de zilveren oorbellen regelmatig schoon en polijst ze soms om ze in goede staat te houden. Dit kan helpen om te voorkomen dat ze verkleuren of dof worden en daardoor irritatie ontstaat.
  7. Bewaar de oorbellen op een veilige plaats als ze niet worden gedragen, bijvoorbeeld in een doosje of op een afgesloten plaats. Help je kind de eerste tijd om de oorbellen hier op te bergen. Zeker als het de eerste set is dan zullen ze hier zuinig op willen zijn en sneller gewend zijn aan het netjes opbergen van de oorbellen.
  8. Laat gaatjes schieten door een professional. Bijvoorbeeld een juwelier waar je zweerknopjes laat zetten die schiet ook direct de gaatjes. Overleg ook wanneer het beste moment hiervoor is.
  9. Voorkom het dragen van oorbellen tijdens het sporten of andere fysieke activiteiten om te voorkomen dat ze beschadigd raken of losraken. Houd er rekening mee dat de oren van je kind heel gevoelig zijn, zeker als de oorgaatjes net geschoten zijn.
  10. Bestel de oorbellen online bij een erkende sieraden webshop. Een eerdere tip in dit artikel was al om 925 Sterling Silver oorbellen te kopen, bij een erkende webshop heb je de garantie dat dit ook daadwerkelijk de oorbellen zijn die je denkt te kopen. Goedkoop is duurkoop kan zeker in dit geval ook van toepassing zijn.

Zo. Weet je nu alles over zilveren kinderoorbellen? Nee, nog niet eens de basis weet je nu. Maar om alles te leren raden wij je aan om langs de plaatselijke juwelier te gaan in jouw dorp op stad. Alle juweliers in Waddinxveen bijvoorbeeld vind je in dit overzicht.

Heb jij nog meer tips voor het kopen van kinderoorbellen van echt zilver of ben je op zoek naar een klein sinterklaascadeautje? Laat het ons weten en wij voegen jouw tips toe aan dit artikel.

Kees Lamper
Laatste berichten van Kees Lamper (alles zien)